MakersLab officieel geopend

Het was een mooie dag voor een stralende opening! Bezoekers uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid kwamen samen in het MakersLab en maakten kennis met de diverse mogelijkheden.

Op de openingsmiddag waren doorlopende demonstraties te zien van o.a. studenten mechatronica, foodprinting door 3Dok printing en artiest Xander van Soelen die met behulp van de lasersnijder de mooiste kunst maakt. Buur en partner Oceanz opende voor de gelegenheid ook haar deuren. Voor bezoekers was dat dé gelegenheid om eens binnen te kijken in de wereld van professionele 3D-printing. Oceanz heeft een van de grootste 3D-printers van Europa. Bij Hip3D konden bezoekers een full body scan laten maken en een beeldje van zichzelf in 3D bestellen.

MakersLab hecht belang aan duurzaamheid en is kritisch op materialen die in de printers worden gebruikt. Een bijzonder 3D én duurzaamheidsproject is dat van Stichting Klean over het eenvoudig oplossen van de Plastic Soup. MakersLab bood tijdens de opening graag het podium aan Peter Smith om het verhaal te vertellen van de 12 meter lange plastic Madonna die dit jaar nog in 3D wordt geprint uit duizenden opgeraapte plastic flesjes. Als voorbeeld bracht Peter een schaalmodel van plastic Madonna mee en inspireerde bezoekers met zijn verhaal.

EDE TV was tijdens de opening aanwezig en maakte een mooie reportage over het MakersLab:

Meer zien van het MakersLab? Bekijk het fotoalbum voor een impressie.

fotoalbum

Terug naar overzicht