Makerslab opent deuren voor jong makerstalent en ondernemers
Op 26 januari 2017 opent het Makerslab in Ede haar deuren: de technische werkplaats voor ondernemers en jong talent. Het Makerslab is opgericht door de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden, in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Het lab is gehuisvest in een technologisch hoogwaardig pand, gekoppeld aan het pand van Oceanz 3D printing.
Tijdens de feestelijke opening op 26 januari vinden er tussen 15.00 en 18.00 uur demonstraties en presentaties plaats, van 3D body scans tot food printing. Alle makers uit de omgeving zijn welkom en aanmelden is nog mogelijk.
Uitdagende leeromgeving
Een van de doelstellingen van het Makerslab is om jongeren te interesseren voor techniek en hen zelf te laten ervaren hoe leuk en interessant techniek is. De oprichting past in de visie van COG op samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Toine Schinkel, lid College van Bestuur: “We willen met ons praktijkonderwijs zo dicht mogelijk op het bedrijfsleven en regionale instellingen zitten. Zo vergroten we de aansluiting op de toekomstige werkomgeving en op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Met ervaringsgericht leren in een uitdagende werkomgeving zoals het Makerslab met moderne faciliteiten, kunnen onze studenten het beste uit zichzelf halen.”
Van ontwerpen tot maken
In het Makerslab maken techniekstudenten, ondernemers en makers van jong tot oud kennis met hoogwaardige technologie: van 3D-ontwerpen en -printen tot virtual reality. Studenten en bedrijfsleven werken onder deskundige begeleiding samen, experimenteren, ontwerpen nieuwe producten, ontwikkelen en testen ze. Het lab beschikt over moderne apparatuur, software en faciliteiten om samen te werken en ideeën te realiseren. Hiermee is het Makerslab een unieke plek waar techniekonderwijs, ondernemen, hoogwaardige kennis, innovatieve technologie en passie voor techniek samenkomen.
Publiek-private samenwerking
Het MakersLab is onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG). COG staat voor praktijkgericht leren in samenwerking met bedrijven en maakt geweldig onderwijs mogelijk. Vanuit de Publiek-Private samenwerking Tech4Food heeft het MakersLab een partnerschap met Knooppunt Techniek en de bedrijven Oceanz en Icr3ate. Een unieke combinatie van onderwijs, ondernemen, kennis, technologie en passie voor techniek.